Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

amea 2[1]

1ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ        1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 …Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του.

  Αγαπητοί γονείς,

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας,  σας ενημερώνουν ότι:

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου να εστιάσουν, έστω και για μία ημέρα, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση , το Σχολείο μας έχει προγραμματίσει τη  ’’ Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων ευαισθητοποίησης,  οργανωμένου παιχνιδιού, αθλοπαιδιών, καλλιτεχνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων ‘’ .

Οι δράσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 4 / 12 / 2023 στην αίθουσα ΡΟΜΕΟ .

Ωρα έναρξης 10:00 π.μ 

Ώρα λήξης      12:00 μ.μ.

 Μετά τις δράσεις  το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά.

 Ευχαριστούμε θερμά την  Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη του τμήματος ένταξης του Σχολείου μας , την κυρία Γκαιντατζή Πασχαλία για τη διοργάνωση  και την επιμέλεια των παραπάνω δράσεων.

Με εκτίμηση , Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό