Δράσεις ευαισθητοποίησης για την άρση κοινωνικών στερεοτύπων

20231205 234219

20231018 173940

 

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την άρση κοινωνικών στερεοτύπων

Για τον φαύλο κύκλο των στερεοτύπων και της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» που βασίζεται στις προκαταλήψεις μας ενημέρωσε η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ενημέρωση έλαβε χώρα στο Σχολείο μας την 1 Νοεμβρίου 2023 με κύριους ομιλητές την κ. Καλπαζίδου , τον κ. Τσιάκαλο και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Σανδραβέλη.

Τονίστηκε η προβολή θετικών προτύπων ως σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση της άρσης του αποκλεισμού στις τσιγγάνικες κοινότητες. Επίσης, ο ρόλος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι σημαντικός στην κοινωνική ένταξη των Ρομά. Καταλήξαμε ότι τα στερεότυπα μπορούν να αλλάξουν μέσα από συστηματική θετική επαφή. Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε η αποδοχή και η συμπερίληψη να είναι εμφανείς στην καθημερινότητα όλων μας.

Είχαν προηγηθεί δράσεις από την ίδια ομάδα,σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, στην αυλή του Σχολείου μας.

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό