Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής υγείας

pagkosmia hmera psuxikhs ugeias

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1992 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και σκοπός της είναι η αφύπνιση της κοινής γνώμης επί των θεμάτων  ψυχικής υγείας και η προαγωγή της ανάληψης σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών .

Με δεδομένο ότι ο ρόλος του σχολείου σχετίζεται με την προάσπιση, την προαγωγή και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών είναι καθοριστική σημασίας να κληθούμε να υλοποιήσουμε σχετική δράση με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε  δράση, με τη συμβολή του ψυχολόγου κ. Χίντζιου Γ.  και της κοινωνικής λειτουργού κ. Χαριζάνη Ε. του σχολείου μας, μέσα από την οποία παρουσιάστηκε παραμύθι στο σύνολο των μαθητών, προβλήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την ανάλυση των συναισθημάτων και τέλος πάντων έγινε βιωματική δραστηριότητα για τη γνωριμία των συναισθημάτων των παιδιών. Συνολικά όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου υλοποιήσαμε δράσεις με  θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των παιδιών. Επενδύοντας στην ψυχική ευεξία των μικρών μαθητών και μαθητριών μας θέτουμε τις βάσεις για μία πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Άλλωστε, πρωταρχικός σκοπός μας είναι μέσα από την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας να μειωθεί η εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο στο σχολείο όσο και στην καθημερινή ζωή.

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό