Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών

20241016 111804

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

μεταξύ του ερευνητικού φορέα :

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ με το: 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ και το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Ο ερευνητικός φορέας ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ   σύμφωνα με το άρθρο  Ν. 48/23/2021 ΦΕΚ 136/τ. Α΄/3-8-2021 “Αναβάθμιση του Σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών  και άλλες διατάξεις” (άρθρο 87)συμφωνούν να συνεργαστούν στον τομέα του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της αξιολόγησης εκπαιδευτικού προγράμματος

« Δημιουργώντας το δικό μας Βιβλικό Πάρκο – Εκκολάπτοντας νέους Μυρεψούς»

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση ευαισθητοποίησης της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και μαθητριών ιδιαίτερα στην εποχή μας, που ο πλανήτης ταλανίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μέσα από την μελέτη της Βίβλου αλλά και άλλων Ιερών κειμένων των θρησκειών οι μαθητές θα ανιχνεύσουν και θα συνειδητοποιήσουν την αξία της φύσης ως ιερό δημιούργημα σε εκατομμύρια ανθρώπους και την σημασία της προστασίας της σε κάθε χρονική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Με διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και των άλλων γνωστικών αντικειμένων καθώς και τις νέες δυνατότητες και ορίζοντες που αυτό το μάθημα προσφέρει ως προς την Βιβλική και Πατερική έρευνα, οι μαθητές κι οι μαθήτριες  διδάσκονται την πανανθρώπινη σημασία της φύσης με οδηγό τα ιερά κείμενα και τον αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να αφυπνίσει οικολογικά τους ανθρώπους.

Σε αυτό το πλαίσιο το Σχολείο μας δεσμεύτηκε στην πραγματοποίηση μιας δράσης κάθε μήνα με τη συμμετοχή των Ε και Στ τάξεων.

Πρώτη δράση η επίσκεψή μας στον χώρο του Ιδρύματος και συγκεκριμένα στη Μονή Βλατάδων όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαμε και συζητήσαμε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος με την κ. Κλιάρη Ιωάννα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό