Ενημέρωση για την Πρόληψη Ατυχημάτων

αρχείο λήψης (1)

Την Δευτέρα 15/04/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο παιδίατρος του Kέντρου Yγείας Hράκλειας κύριος Boύτσας Αθανάσιος για να μας ενημερώσει για την πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο αλλά και στο σπίτι.

Η ενημέρωση αυτή περιλάμβανε τόσο γενικές οδηγίες για την ασφάλεια της υγείας των παιδιών όσο και πιο συγκεκριμένες προφυλάξεις που πρέπει τα παιδιά να λαμβάνουν τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και στο σπίτι.

       Για τον χώρο του σχολείου ο παιδίατρος τόνισε τα εξής:

  • Ασφάλεια στο χώρο του σχολείου μέσα στο κτίριο, στην αυλή και στο χώρο του γηπέδου. Τόνισε τη σημασία να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια, αποφεύγοντας απότομα παιχνίδια και χρησιμοποιώντας τα με ήρεμο και ασφαλή τρόπο.
  • Ασφάλεια κατά την μεταφορά στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή συμβούλεψε τους μαθητές να δώσουν κατά τη μετακίνησή τους στο σχολείο, στους διαδρόμους, αλλά και στη χρησιμοποίηση της σκάλας στο εσωτερικό και εξωτερικό του σχολείου.
  • Ασφάλεια την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής. Σημαντικές οδηγίες δόθηκαν στα παιδιά στην χρησιμοποίηση του εξοπλισμού στο μάθημα της γυμναστικής και στην αποφυγή οποιονδήποτε επικίνδυνων κινήσεων που θα προκαλέσουν τραυματισμούς.

 

Για τον χώρο του σπιτιού οι συμβουλές ήταν οι εξής

 

  • Ασφάλεια κατά την χρήση της κουζίνας. Συμβούλεψε τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές με την κατάλληλη προσοχή στο αντίστοιχο σκεύος
  • Ασφάλεια στη χρήση φαρμάκων και καθαριστικών. Τόνισε στα παιδιά να παραμείνουν μακριά από επικίνδυνα υλικά τα οποία μπορεί να τους προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη και μίλησε για την σοβαρότητα της χρήσης των ουσιών αυτών αλλά και της ανάγκης να μείνουν μακριά από αυτά.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του Κέντρου Υγείας για την επίσκεψη και ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων!

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό