Παγκόσμια Ημέρα Φιλοζωΐας

αρχείο λήψης

 

Τι κάναμε για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων;

Οι μικροί μαθητές μας δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια , ανέλαβαν ΔΡΑΣΕΙΣ……….

Σκοπός των δραστηριοτήτων μας ήταν η καλλιέργεια της φιλοζωικής παιδείας στους μαθητές μας ώστε ως  αυριανοί ενεργοί πολίτες να αναλάβουν, μεταξύ άλλων, δράση και για την προστασία των ζώων.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν , την  ταινία μικρού μήκους για τ’ αδέσποτα ζώα ΄΄ Roxy ΄΄και να ακούσουν την αφήγηση του παιδικού παραμυθιού ‘’Τα αδεσποτάκια’’

Έμαθαν ότι,

Αδέσποτα  ζώα (σκύλος ή γάτα) είναι αυτά που ζουν στους δρόμους όχι από επιλογή αλλά μετά από την εγκατάλειψη τους από τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα  να…

  • Περιφέρονται στους δρόμους και τα πάρκα, σχηματίζοντας αγέλες ή μόνα τους.
  • Τρώνε ότι βρουν, αφού τη διατροφή τους αναλαμβάνουν οι ελάχιστοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.
  • Είναι εκτεθειμένα σε κάθε λογής αρρώστιες αφού δεν έχουν εμβολιαστεί.
  • Πέφτουν θύματα κακοποίησης, τραυματισμού ή και θανάτωσης από ενέργειες που σχετίζονται κυρίως με τους ανθρώπους (αυτοκινητιστικά ατυχήματα, φόλες κ.ά.)
  •  Ζευγαρώνουν και γεννούν κατ’ επανάληψη, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των αδέσποτων.
  •  Έχουν μέσο όρο ζωής μόλις τα 2 χρόνια, κάτω από άσχημες συνθήκες.

Μέσα από βιωματικό τρόπο τα παιδιά καλλιέργησαν τα φιλοζωικά τους αισθήματα και ανέπτυξαν την την αγάπη και τον σεβασμό προς όλα τα ζώα.

Στη συνέχεια, άκουσαν και τραγούδησαν τραγούδια του γνωστού συγκροτήματος Μazoo and the zoo , μίλησαν για τα αγαπημένα τους ζώα , τα ζωγράφισαν και έγραψαν μηνύματα σχετικά με το θέμα της δράσης μας.

Τέλος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να φτιάξουν μια αφίσα με ένα μικρό κείμενο για τα αδέσποτα ζώα την οποία στη συνέχεια διένειμαν στους κατοίκους, στα καταστήματα και στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές,τις μαθήτριες και  τις δασκάλες της Α΄ και Β΄ τάξης του Σχολείου μας κ.Μ. Σαββάκη και κ.Σ. Καλτζίδου για την επιμέλεια και παρουσίαση των παραπάνω δράσεων .

Τα ζώα δεν μπορούν να προστατευθούν μόνα τους…

Ας τα προστατεύσουμε εμείς!!!

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό