Δράση δεντροφύτευσης

αρχείο λήψης g

Tο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) ιδρύθηκε το 1981 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον κόσμο, με πάνω από 100 οργανισμούς μέλη σε 81 χώρες. Τα εκπαιδευτικά τους  προγράμματα, Eco-Schools , Learning about Ecosystems and Forests (LEAF) και Young Reporters for the Environment (YRE), δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να δημιουργήσουν έναν περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο κόσμο μέσω μιας προσέγγισης που βασίζεται σε λύσεις.

Το Σχολείο μας είναι μέλος του εκπαιδευτικού Δικτύου  ecoschools.gr εδώ και 2 χρόνια. Σκοπός της συμμετοχής μας στο Δίκτυο είναι η ευαισθητοποίηση όχι μόνο των μαθητών μας , αλλά και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα.

Γιορτάζοντας τις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (Global Action Days) και με σύνθημα το : «Οι δράσεις μου μετράνε»  την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 οι μαθητές μας προχώρησαν σε δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας. Σε συνεργασία με τη Σχολική επιτροπή του Δήμου μας μαθητές και εκπαιδευτικοί έσκαψαν , φύτεψαν ,πότισαν και υιοθέτησαν τις πλατανομουριές και τις θαμνοειδείς φωτίνιες στην νότια πλευρά της αυλής. Στόχος μας να δείξουμε σε όλους ότι μεμονωμένες ενέργειες, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές φαίνονται, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη δική μας και την ευημερία της Γης μας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό