Ημερήσια Σχολική Εκδρομή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την  Πέμπτη 23/5/2024 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας ημερήσια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη.

Αρχικά επισκεφθήκαμε τον Λευκό Πύργο, ο οποίος σήμερα θεωρείται χαρακτηριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί ως μουσείο και είναι ένα από τα πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο. Ο Λευκός Πύργος έχει θέα την παραλία της Θεσσαλονίκης.

White Tower of Thessaloniki by Joy of Museums 3

 

Στην συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας, περιλαμβάνοντας μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων. Οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πολυάριθμα αντικείμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή μέχρι το τέλος της αρχαιότητας. Προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν σε όλη τη Μακεδονία από το 1912, καθώς και από περισυλλογές και παραδόσεις.

Τέλος, η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας για φαγητό, ξεκούραση και διασκέδαση στο κτήμα Χαϊδευτός, έναν πολυχώρο, δίπλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που διαθέτει γήπεδα βόλεϊ, τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, εσωτερικό και εξωτερικούς παιδότοπους, φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνα κ.α με το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης καθώς και με εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στο σχολείο στις 18:00, με το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών  να έχουν ευχαριστηθεί  την όμορφη μέρα!

 

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό