Ελληνικός Καρπός

20240403 173642

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το Σχολείο μας επισκέφτηκε τη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας φιστικιού και παραγωγής φιστικοβούτυρου του κ. Αναστάσιου Αγριανίδη.

Οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής πολλών προϊόντων( από το χωράφι μέχρι το ράφι) όπως

 

 Φιστικοβούτυρο (7 κωδικοί)

μπάρες φιστικοβούτυρου (3 κωδικοί)

παστέλι (2 κωδικοί)

 ταχίνι (5 κωδικοί)

 αλείμματα ξηρών καρπών (5 κωδικοί)

peanut butter wafer bites,

 πατατάκια

 

όλα προϊόντα που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς!        (International Taste& Quality Institute, Great Taste Awards,και διάκριση του «Νέου αγρότη της χρονιάς» για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας).

 

Θεωρώντας ότι οι μαθητές μας πρέπει να ενημερώνονται για τις τοπικές επιχειρήσεις ρωτήσαμε τον κ. Αγριανίδη και μάθαμε ότι η εταιρία ελληνικóς καρπóς ιδρύθηκε το 2004 ως επιχείρηση ξηρών καρπών και επεξεργασίας φιστικιού.

Σήμερα με την εξέλιξή της η παραγωγική δυνατότητα της εταιρίας είναι 4000 βάζα και 4 τόνοι φιστικοβούτυρο ημερησίως. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 33 χώρες (Μπαχρέιν, ΗΠΑ, Γερμανία, Πολωνία κ.α.) και διανέμονται σε πάνω από 2000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε μεγάλα super market και σε delicatessen μέσω επιλεγμένων αντιπροσώπων στην Αθηνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά ή απευθείας από την εταιρία, κάνοντάς μας περήφανους !

 

Η φιλοξενία των ιδιοκτητών ήταν εξαιρετική και μετά την περιήγηση μαθητές και εκπαιδευτικοί κεραστήκαμε προϊόντα με φιστικοβούτυρο.!!!

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό