Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

AFISA PAGKOSMIA HMERA PAIDIKOU BIBLIOU 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!»

Το Σχολείο μας διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων αναφορικά με τον εορτασμό αυτής της μέρας.

Την Δευτέρα 1 Απριλίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου μας «ΡΟΜΕΟ» τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Β. Γιαγκάζογλου.

Η συγγραφέας,  χρησιμοποιώντας ως αφόρμηση το παραμύθι της «Στη μέση του πουθενά», αφηγήθηκε, έπαιξε και έκανε βιωματικές δράσεις με τους μαθητές  του Σχολείου μας δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες αυτοπροστασίας .

Την Τρίτη 2 Απριλίου η δασκάλα της Γ τάξης και υπεύθυνη της  Σχολικής μας Βιβλιοθήκης κ. Ε. Δάγκου υποδέχτηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης τα παιδιά όλων των τάξεων και τους μίλησε για τα Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις του Αναγνώστη, για την πορεία ενός  βιβλίου προς τη δημιουργία του και φυσικά για τον Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν.

Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν γονείς των μαθητών μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την συγγραφέα κ. Γιαγκάζογλου  με θέμα την αυτοπροστασία των παιδιών και το σύνθημά του έργου της  Ξεφεύγω – Ενημερώνω – Αποφεύγω στον Κεντρικό πολυχώρο του Δήμου μας.

Αρωγός σε κάθε δράση μας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό