Σχολική Εκδρομή στην Αθήνα

Ακρόπολη

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τριήμερη εκδρομή που σίγουρα θα μείνει  για καιρό χαραγμένη στη μνήμη τους  , πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 1ου και 2ου Δημ.  Σχολείου στις  19-20-21 Ιανουαρίου 2024 .

Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του 1ου Δημ.Σχολείου κ.Ταουσάνη Νικόλαο,την διευθύντρια του 2ουΔημ.Σχολείου κ.Κωνσταντίνου Καλλιόπη και τους δασκάλους κ. Γεωργίου Βασίλειο και κ.Αντωνιάδου Γεωργία ταξίδεψαν στην Αθήνα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων».

 Με την άφιξή τους στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν  και να θαυμάσουν από κοντά τα κορυφαία αξιοθέατα της πρωτεύουσας , τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης – τον ιερό βράχο της Αθήνας -, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος( παρακολούθησαν τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι ), το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού , την Παλιά Βουλή  , περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- Μοναστηράκι ,Πλάκα ,Θησείο- , έκαναν περίπατο στην πλατεία  Συντάγματος  και  επισκέφτηκαν τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα στην Ελλάδα , σταθμό του Μετρό. Την τελευταία ημέρα της εκδρομής επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων.

Υπάλληλος της Βουλής υποδέχτηκε τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους  οδήγησε στο εσωτερικό του επιβλητικού κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων και ακολούθησε ξενάγηση στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα έδρανα των βουλευτών , τον τεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχει σε όλα τα έδρανα , ρώτησαν για το καμπανάκι του προέδρου , για τη γυάλινη οροφή της αίθουσας και για τα θεωρεία που βρίσκονται στην αίθουσα της ολομέλειας.

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές μας από την υποδοχή και την επίσκεψη στην ολομέλεια της βουλής ,μετά από αρκετή ώρα ανέβηκαν στον 1ο όροφο , στην επιβλητική Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην αίθουσα αυτή οι μαθητές μας πήραν μια γεύση του εξαιρετικού πλούτου και της αρχικής χρήσης του κτιρίου. Θαύμασαν τη διατηρημένη ζωφόρο, όπου αποτυπώνονται γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και είδαν τις προσωπογραφίες των  αγωνιστών, και ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για το 1821 με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς , αφιερωμένη  στις αρχές της Ενότητας , της Ισότητας και της Δημοκρατίας

Στη συνέχεια έκαναν στάση μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,  το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα.

Ενθουσιάστηκαν με τους Εύζωνες που ως ακοίμητοι φρουροί, αποτίνουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όλο το εικοσιτετράωρο, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Παρακολούθησαν επίσης την επίσημη αλλαγή της φρουράς των Ευζώνων που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και έμειναν αποσβολωμένοι από το θέαμα και τη λεβεντιά των Ευζώνων.

Μετά την συγκίνηση που ένιωσαν από την  προεδρική φρουρά (Εύζωνες),  επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή τους στην Ηράκλεια. Ήταν μία εκδρομή που άφησε σε όλους μας μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες.

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

1o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό